OM OSS

Oss, er for tiden meg – Silje!

Våren 2020 var første gangen jeg hørte om konseptet «cruelty free», da en venninne fortalte og forklarte meg hva det egentlig innebar. Underbevisst har jeg nok alltid visst at produkttesting på dyr skjer, men jeg har ikke tatt et aktivt standpunkt i forhold til temaet. Det har jeg nå!

«Hvis du ser en hund bli slått, helt etsende stoffer på, eller mishandlet på andre måter midt på gaten, så er det svært sannsynlig at du hadde sagt ifra eller blandet deg inn med en gang. Dette er det vi tillater ved å støtte produkter som driver med dyretesting, men siden det skjer bak lukkede dører så trenger vi ikke forholde oss til det».

Min venninne sa dette til meg våren 2020, og jeg kommer aldri til å glemme det

Med andre ord innså jeg at selv om jeg er sterkt i mot dyremishandling, så er jeg allikevel med på å støtte de merkene som tillater det. Min venninne har lært meg mye om dyretesting, og jeg har derfor fått vekket en interesse og satt meg et mål om å bli «cruelty free». Siste halvdel av 2020 har jeg brukt på å prøve å lære, forstå og finne ut hvilke merker og produkter som faktisk tester på dyr og ikke. Jeg har opplevd at det er vanskelig å finne informasjon, men også at det ikke er nok fokus blant merker på å faktisk være dyrevennlige.

Jeg har derfor bestemt meg for å lære mens jeg går, og dele så mye som mulig på denne bloggen. Jeg ønsker å inspirere og motivere, og vil på ingen måte bruke pekefingeren for å fortelle noen hvordan de skal leve. Jeg tror dog at hvis flere bidrar litt, og kanskje blir 50% cruelty free, så kommer vi langt.

På denne nettsiden vil jeg dele informasjon om merker som er cruelty free og ikke, produkttesting, kunnskap og nyheter rundt temaet og hva som skjer i verden på denne fronten. Jeg er på ingen måte en ekspert, men jeg ønsker å lære, og vil gjerne gjøre det enklere å finne informasjon for de som ønsker det samme.

– Silje