CRUELTY FREE MERKER / HUDPLEIE / MAKEUP

Jane Iredale

Merket ble startet i USA av Jane selv, og hun lanserte sitt aller første produkt helt tilbake i 1994. I dag har merket en rekke produkter, og er like aktuelt for kvinner og menn i alle aldre. Merket har sterk tro på at i stedet for å dekke oss til og få oss til å passe inn i en bestemt trend eller boks, så skal sminke hjelpe oss å omfavne vår egen skjønnhet og unikhet, og bidra til at personlighetene våre får skinne.

Jane Iredale har en inspirerende tanke om at så lenge man føler seg bra, så ser man bra ut. Med det så mener de at så lenge man spiser bra, tar vare på seg selv og gjør seg komfortabel med hvem man er, så vil skjønnheten skinne gjennom. Det liker jeg!

Selskapet har også fokus på å gi tilbake til samfunnet. Et eksempel er produktet deres «smell the roses», hvor 100% av overskuddet går til kvinner som gjennomgår kreftbehandling. Dette gjør de gjennom programmet «Look good, feel better», som bidrar og hjelper kvinner med å håndtere bivirkninger av kreftbehandling som påvirker utseendet, noe som ofte kan påvirke selvtilliten.

I tillegg jobber de med tilrettelegging og trygghet i oppvekst for barn, utvikling og støtte for barn og spesielt unge jenter, slik at de skal kunne ha selvtilliten og tyngden de trenger for fremtiden. Gjennom Elizabeth Freeman Center tilbyr de støtte og hjelp til mennesker som har opplevd mishandling og seksuelt misbruk hjemme. Dette er bare noen eksempler av alt de gjør for samfunnet.

Til slutt vil jeg nevne deres bidrag til dyrene, gjennom Berkshire Humane Society, hvor de arbeider for trygg og omsorgsfull behandling av dyr, og i noen tilfeller omplassering av hjemløse dyr. I tillegg til å være godkjent cruelty-free i både PETA og dyrevernalliansen sine lister, er Jane Iredale også sertifisert CF gjennom The Leaping Bunny Program, noe som kanskje er den sikreste måten å vite at et merke ikke tester på dyr! *Applaus*

Jeg synes dette er et veldig inspirerende merke, og jeg liker at de gjør en innsats for samfunnet. Jeg blir også veldig inspirert av filosofien om at skjønnhet kommer innen ifra, og gleder meg til jeg kan prøve noen av produktene deres!

Har dere prøvd produkter fra Jane Iredale?

– Silje

Ingen kommentarer

    Legg igjen en kommentar