CRUELTY FREE MERKER / HÅRPLEIE / HUDPLEIE / HYGIENE OG KROPP / MAKEUP

LUSH

Her om dagen besøkte jeg LUSH – en butikk i Bergen sentrum, med egenprodusert kosmetikk. Jeg har ikke besøkt butikken ordentlig før, noe jeg definitivt burde ha gjort, da jeg er helt imponert over kunnskapen de ansatte har og konseptet de leverer. Hele verdikjeden til selskapet er i kontinuerlig fokus, og de er gjennomtenkt ut i fingerspissene. De var også utrolig imøtekommende og hyggelige, og brukte god tid på å forklare meg produktene og bakgrunnen til selskapet, noe som er fint fordi jeg kan dele videre med dere:)

Lush er en kosmetikkjede som utvikler sine egne produkter. Alle produktene er helt ferske, håndlage og med lite til ingen konservering i seg. Alle produktene er vegetar, og man får alltid datostempel for når varen ble laget, noe som garanterer at de er ferske. Alle produktene er lagret av fersk og økologisk frukt og grønnsaker, eteriske oljer og trygge syntetiske stoffer. De er også svært opptatt av at kundene skal vite hva som er i produktene, og når man kjøper et produkt får man derfor listet opp ingrediensene i størrelsesorden. De har produkter både for vegetarianere og veganere, noe som er tydelig merket på etikettene.

Selskapet er svært opptatt av dyrevelferd, og godtar ingen form for dyreforsøk, uansett grunn. Ingrediensene de kjøper for å lage produktene er ikke testet på dyr, og de har fokus på at selskapene de kjøper fra ikke tillater dyretesting i noen ledd eller for noen andre kunder. De ferdige produktene tester de kun på mennesker. Dette er en policy de har hatt helt siden selskapet het Cosmetics To GO i 1993.

Et lite knippe av det store utvalget av produkter hos LUSH.

Som nevnt over så er LUSH utrolig gjennomtenkt i hele verdikjeden, og jeg kunne skrevet om det i timesvis. For å gjøre det litt mer lesbart for dere, så har jeg laget en oppsummering under:

  • Når de kjøper ingredienser så har de ikke bare fokus på kvalitet, de har også fokus på arbeidstakerrettigheter i alle ledd, miljø og bærekraft, minimal utslitt under transport og selvsagt dyrebeskyttelse. De er blant annet svært opptatt av rettferdig lønn, ingen diskriminering og har nulltoleranse for barnearbeid hos sine leverandører.
  • Lush bruker minst mulig emballasje, og på det de faktisk bruker så er 90% resirkulert. De har også egne løsninger for innlevering av en type emballasje i butikk, noe jeg skal fortelle mer om litt senere. De pakker produktene inn i resirkulert papir, og om du ønsker er det mulig å ta med seg en del av produktene hjem uten noen form for emballasje. De bruker helst råvarer som er bærekraftig produsert og har derfor svartelistet blant annen palmeolje, og jobber med å fjerne det helt fra alle produktene.
  • De har mange lekre badebomber, men mange stusser kanskje på glitteret? Det er det ingen grunn til fordi glitteret er fritt for mikroplast. De lager glitter av syntetisk fluorflogopitt (syntetisk mica), og bidrar derfor ikke til økt mikroplast i vannet. De brukte tidligere naturlig mica, men grunnet oppkjøp av leverandørselskap og manglende evne til å dokumentere at det ikke foregikk barnearbeid, valgte LUSH å avbryte samarbeidet og heller satse på syntetisk mica. Alt glitter i såpene og badebombene er derfor ufarlig for miljøet og fullstendig fritt for barnearbeid.

Så, hvilke produkter har de? Jeg ble utrolig overrasket over utvalget, og det var mange smarte og morsomme produkter og konsepter jeg ikke ante noen ting om. Jeg har på forhånd hørt om badebomber fra LUSH, men hadde ingen idé om alle de andre fantastiske produktene! Det første jeg fikk se var et utvalg håndlagde såper, i fine farger og som inneholdt ulike deilige oljer. Videre var det produkter som leppeskrubb, hudpleie og sminke for ulike hudtyper, håndskrubb og håndkrem, badebomber, dusjsåpe, tannkrem osv. Med andre ord: Du kan dekke hele kosmetikkbehovet i en butikk.

Utrolig stort utvalg, og så mange inspirerende og gøy farger!

Det var allikevel et par av produktene som stakk seg ut, blant annet sjampo og balsam i form av et såpestykke. Marie som var så hyggelig å vise meg rundt, fortalte at et lite sjampostykke varer tre ganger så lenge som en flaske med sjampo.. og selvsagt helt uten emballasje! Så fantastisk!

Dette er noen av de små sjampostykkene som varer tre ganger så lenge som en flaske med sjampo.

De hadde også en håndkrem formet som små pletter, med et poteavtrykk, håndavtrykk eller bladavtrykk, hvor hele salgssummen utenom mva. går til veldedige formål i ulike samfunnsgrupper. Så utrolig søte, med en fantastisk tanke bak.

Her er et lite stykke med håndkrem, hvor hele summen av salget går til veldedighet (utenom mva).
Så søte med det lille potetrykket!

Noe av det jeg likte aller best var hvordan de håndterer emballasjen sin, og da spesielt de sorte resirkulerte krukkene. De har en regel der du kan levere inn fem plastkrukker (i alle størrelser) i butikk, og få tilbake en helt ny krukke med ansiktsmaske i retur. For en fantastisk måte å resirkulere emballasje på. De vasker de gamle krukkene, og sender de tilbake for å bli brukt på ny. Fantastisk! De små plastflaskene de ikke kan resirkulere på samme måte, bruker de til å lage toalettmapper og totebags! Så kult!

Hvis du leverer inn fem rene tomme potter/emballasjer, så får du en fersk ansiktsmaske i retur. Så smart!

Som dere sikkert har forstått så er LUSH et nytt favorittmerke, og de står oppført som CF både hos dyrevernalliansen og hos PETA så det er helt trygt å handle hos de! Jeg har kjøpt med meg to forskjellige badebomber, en leppeskrubb og en håndkrem som jeg gleder meg til å prøve!

Har du prøvd produkter fra LUSH før?

– Silje

Ingen kommentarer

    Legg igjen en kommentar