CRUELTY FREE MERKER / HYGIENE OG KROPP

Tannkrem

Det er fort gjort å glemme at husholdnings produktene vi kjøper har en historie. Det er produkter og merker vi har sett i skapet siden vi var små, og jeg tror det er veldig lett å kjøpe det samme som foreldrene våre alltid har hatt og brukt. Det har jo vert godt nok for dem! Nå er det allikevel på tide å være litt kritisk, og prøve å unngå de merkene som enda den dag i dag tester på dyr.

Jeg ble oppfordret til å undersøke hvilke tannkremer som er Cruelty Free og ikke, og ble ganske overrasket over resultatet. For meg er jo tannkrem et husholdnings produkt, men jo mer jeg tenker på det så er det jo egentlig hygiene/kroppspleie. Eller? Jeg ble uansett overrasket da jeg fant ut at merket jeg alltid har brukt, i tillegg til flere andre merker i dagligvarebutikken, faktisk tester på dyr.

Jeg valgte derfor å sette sammen en liste over merker som ikke tester på dyr, som dere trygt kan kjøpe og bruke. Noen finner du i matbutikken, noen på apoteket, og andre må du bestille på nett.

CF Godkjente merker:

 • Zendium
 • Jordan
 • Solidox
 • First Price
 • Lush
 • Aesop
 • Ecodenta
 • Green House
 • The humble co
 • Clinomyn

Jeg har ikke testet alle disse personlig, men jeg har kontrollert i PETA og Dyrevernalliansen sine lister at alle merkene over er CF. Om du har prøvd noen av de og har tilbakemelding om kvalitet, så må du gjerne dele det med meg i kommentarfeltet under 🙂

Så vil jeg til slutt skrive en liten «slemmeliste», som viser merkene som faktisk tester på dyr.

Slemmelisten:

 • Colgate
 • Pepsodent
 • Sensodyne
 • Oral B

Dessverre så er det er mange av de vanlige merkene som hører hjemme på slemmelisten, men heldigvis er det gode alternativer du kan velge fra CF listen, som også finnes i dagligvarebutikken!

Vet du om flere tannkrem merker som burde vert på CF listen eller på slemmelisten? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, slik at jeg kan inkludere det i listen 🙂

– Silje

Ingen kommentarer

  Legg igjen en kommentar