CRUELTY FREE MERKER / HÅRPLEIE

Evo

Evo er et australsk hårpleie merke, som ønsker å satse på ærlige produkter som respekterer både oss som mennesker, og ikke minst planeten vi bor på.

De ønsker å fremstå som et ekte merke, som ikke tilbyr verken mirakelkurer eller mirakel ingredienser som skal fikse alt, men heller bare høykvalitetsprodukter med mye personlighet.

De har fire forskjellige serier; Evo, Fabulouso, Fab pro og Staino.

Evo har som mål å skape en positiv endring og skape en bevegelse med tenkere som bryr seg om å gjøre det rette. For å nå dette målet har de flere ulike tiltak de gjør.

 • Ingen av produktene inneholder sulfater, parabener, DEA (ofte brukt for å gjøre sjampo og balsam tykkere), te, propylene glycol eller gluten
 • De tilsetter ingen «super-ingredienser» og lover at produktene gjør akkurat det de sier uten å måtte trenge noen ekstravagante ingredienser.
 • De er cruelty free, og tester ingen produkter eller ingredienser på dyr. De er sertifisert cruelty free gjennom PETA.
 • Nesten alle produktene er veganske, med unntak av «crop strutters», «cassius», «box o’ bollox» og «shebang-a-bang», hvor de hevder at de ikke har funnet gode nok formler enda. Disse vil bli byttet ut så fort de får det.
 • I emballasjen sin bruker de resirkulert plastikk, som også er resirkulerbart etter bruk.
 • De bruker sertifisert resirkulerbart papir hvor det trengs papir, og hårbørstene er laget av løvtre.
 • De kompanserer for sine operasjonelle klimagassutslipp ved å kjøpe kreditert karbonkreditt som hjelper til med å finansiere revegeteringsprosjekter. De bruker også solenergi på operasjonelt og produksjonsnivå for å ytterligere redusere klimagassutslipp.
 • De støtter de som blir rammet av motgang og fattigdom ved å donere til senter for hjemløse
 • De samarbeider med organisasjoner som for eksempel «Green circle salons» for å bidra til arbeidet med å skape en mer bærekraftig profesjonell hårpleie industri

Altså er Evo et godkjent cruelty free merke, som ikke tester hverken ferdige produkter eller ingredienser på dyr, og som er godkjent gjennom PETA.

Jeg har brukt EVO lenge, og kjøper mine produkter gjennom frisørkjeden Adam og Eva. Jeg synes det er svært gode produkter, til en middels pris. Det er ikke like billig som dagligvare, men heller ikke like dyrt som mange andre frisør produkter. Mange av produktene selges til rundt 300-400 kr, og flaskene er relativt store.

Har du noen anbefalinger til hårpleieprodukter som ikke tester på dyr? Legg igjen en kommentar under 🙂

– Silje

Ingen kommentarer

  Legg igjen en kommentar