CRUELTY FREE MERKER / HÅRPLEIE / HUDPLEIE / HYGIENE OG KROPP / MAKEUP / NEGLELAKK

The Body Shop

The Body Shop er et internasjonalt selskap som ble startet i 1971. De selger produkter for kropp, ansikt og hår, og har egne butikker over hele verden. Det som er jeg synes er spennende med The Body Shop er historien deres når det gjelder dyrevern og arbeidet de gjør for å få en slutt på dyreforsøk og dyremishandling. De jobber tett sammen med organisasjonen Cruelty Free International, for å få en slutt på dyretesting på verdensbasis.

I 1989 begynte de sitt arbeid mot dyretesting og dyremishandling, og de har bidratt til at Storbrittania i 1998 innførte lover mot dyretesting av både ingredienser og ferdige produkter. I 2018 leverte de, sammen med Cruelty Free International, 8,3 millioner underskrifter til FN’s hovedkontor i New York hvor de krevde at FN satte sammen et globalt rammeverk for å stoppe testing av kosmetikk på dyr. Alle underskriftene ble hentet inn i The Body Shop sine egne butikker, og de ble det første globale kosmetikk selskapet som engasjerte seg i kampen mot dyrevelferd.

The Body Shop bruker kun dyrevennlige metoder når de tester sine produkter, i tillegg til å hente inn eksisterende data om ingrediensene de bruker. De har ulike metoder for testing, men i hovedsak tester de ved å bruke databaserte analyser (In-Silico) som vurderer egnetheten av et produkt eller en ingrediens, laboratorieprodusert hud som er dyrket frem av menneskelige celler og områdetesting på ekte mennesker (selvsagt frivillig). Den laboratorieproduserte huden gir dem muligheten til å sikkerhetsteste ingredienser og produkter, da den gir samme reaksjon som vanlige menneskehud. Områdetesting på ekte mennesker er selvsagt frivillig, og foregår ved å forsøke å påføre en liten mengde av et produkt, for å forstå kompabilitet med huden og kosmetisk effektivitet.

The Body Shop er sertifisert CF gjennom Cruelty Free International og Leaping Bunny.

I tillegg til å være en forkjemper for dyrs rettigheter har The Body Shop fokus på arbeidernes rettigheter, og jobber derfor med Community Fair-Trade for å gi tilbake til menneskene som leverer ingredienser og råvarer, og sørge for at de har gode kår og ordentlig betalt. Til eksempel så jobber de med en organisasjon i Ghana som bidrar til at kvinnene som leverer sheasmør til The Body Shop, har økonomisk uavhengighet og muligheten til å ta kontroll over egne liv.

De har også et stort miljøengasjement, og jobber stadig mot mindre emballasje, mer miljøsmart emballasje. De jobber også med resirkulert plast fra solidarisk handel, noe som betyr rettferdig lønn for søppelplukkere i India, og at plast og avfall som ellers hadde havnet i naturen heller blir brukt i The Body Shop sin produktemballasje. I tillegg har de egne produkter som er 100% vegansk. De jobber også for å fremme positive kroppsidealer, og har kontinuerlig fokus på å motarbeide kroppshysteri, diskriminering og angst for aldring.

Oppsummert så vil jeg tørre å påstå at The Body Shop er et fremoverlent kosmetikkselskap med gode verdier i bunn – og jeg gleder meg til å prøve mer av produktene deres fremover!

– Silje

Ingen kommentarer

    Legg igjen en kommentar