AKTUELT

Hvorfor Cruelty Free?

Jeg tenkte lenge på hva mitt første innlegg burde være, og kom fram til at det burde være en rask innføring i hva «cruelty free» egentlig er.

I hverdagen bruker vi mange ulike produkter og merker, og vi er innom alt fra hudpleie til vaskemiddel, eller klærne vi går i. Det mange av oss ikke tenker på, er hvordan disse produktene blir produsert og testet, før de blir tilgjengelige på markedet. At et merke eller produkt er cruelty free, eller dyrevennlig om du vil, betyr at hverken ingrediensene i produktet eller det ferdige produktet er testet på dyr.

Norge og EU har innført lover som forbyr dyretesting av alle produkter som selges på det norske markedet. Det vil si at i utgangspunktet så er det ikke farlig å kjøpe noen produkter i Norge, da man skal være sikker på at de ikke er testet på dyr. Dessverre så er det ikke fullt så enkelt.

Mange av de store skjønnhet og hudpleie merkene vi får kjøpt i Norge, selger også sine produkter i andre land hvor dyretesting er påkrevd. Et eksempel er Kina, som har en lov som sier at ingen hudpleiemerker kan selges på det kinesiske markedet, uten at de er testet på dyr først. Ved å kjøpe produkter fra disse merkene, støtter vi indirekte dyretesting. Organisasjoner som PETA jobber hardt for å få innført lover mot dyretesting over hele verden, og større og mektigere merker burde derfor delta og bidra til dette i stedet for å tilpasse seg og selge produktene sine i disse landene. Ved å velge merker som ikke tester på dyr, kan vi bidra til å påvirke dette.

For at et merke skal kunne kalle seg «cruelty free», må de være sertifisert gjennom en organisasjon som for eksempel The Leaping Bunny, PETA eller Choose Cruelty Free (CCF). Mange hevder at de ikke tester på dyr, men for å være sertifiser så må man altså fremvise dokumenter for en organisasjon, som bekrefter at man ikke tester på dyr.

Dette var en kort og rask innføring i hva det vil si at et merke er cruelty free. Jeg kommer til å ta flere dypdykk i temaet senere, samtidig som jeg vil teste ut ulike produkter for dere, og informere om merker som er cruelty free og ikke.

Jeg håper dere har lyst å følge med videre, og at dere blir inspirert til å prøve ut flere cruelty free merker og produkter!

Hva er dine tanker rundt cruelty free produkter og dyrevern? Legg gjerne igjen en kommentar 🙂

– Silje

Ingen kommentarer

    Legg igjen en kommentar